Content Management Powered by CuteNews
Стална делегација Републике Србије при Унеску - Париз
| |     Français | English  
Насловна

 
Адреса
1, Rue Miollis  
75015 PARIS
Француска
Телефон: +331 / 45-68-33-37 
E-mail: dl.serbie@unesco-delegations.org

 


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
 

Фотографски приказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

  АКТУЕЛНОСТИ
 
Проглашење „Ђердапа“ за први Унесков глобални геопарк на подручју Србије

Извршни савет Унеска је на управо завршеном 209. заседању потврдио проглашење „Ђердапа“ за Унесков глобални геопарк, у складу са одлуком Савета Унеска за глобалне геопаркове са састанка одржаног у Ломбоку (Индонезија), од 31. августа до 02. септембра 2019. г. „Ђердап“ је први Унесков глобални геопарк на подручју Републике Србије. Његово проглашење и упис у Мрежу Унескових глобалних геопаркова представља признање и подстицај заштити, очувању и промоцији разноликог природног и културног наслеђа овог простора. 


Учешће Сталне делегације Републике Србије при Унеску у пленарној дебати 209. заседања Извршног савета Унеска

Стална делегација Републике Србије при Унеску учествовала је у пленарној дебати 209. заседања Извршног савета Унеска која је одржана 02. и 03. јула 2020. г. У име Републике Србије, иступала је стална представница при Унеску, амбасадор Тамара Растовац Сиамашвили.
Она се у иступању, уз истицање посвећености Србије мултилатерализму и међународној сарадњи, као и мандату и вредностима Унеска, осврнула на улогу Унеска у данашњем свету, посебно у контексту кризе изазване пандемијом Ковида – 19. Говорила је и о другим конкретним питањима на агенди Унеска, укључујући стратешку трансформацију Организације, област образовања, ангажман Унеска у контексту његовог Глобалног приоритета Африка и др.   

Иступање Републике Србије у пленарној дебати 209. заседања Извршног савета Унеска  


Учешће Сталне делегације Републике Србије на специјалном заседању Извршног савета Унеска

Стална делегација Републике Србије при Унеску учествовала је, 08. и 09. јуна 2020. године, на специјалном заседању Извршног савета Унеска које је по први пут одржано у виртуелном формату. Заседање је било посвећено активностима Унеска у контексту пандемије Ковида -19 и разматрању метода рада Извршног савета у тим условима.  

Све вести

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова