Content Management Powered by CuteNews
Стална делегација Републике Србије при Унеску - Париз
| |     Français | English  
Насловна

 
Адреса
1, Rue Miollis  
75015 PARIS
Француска
Телефон: +331 / 45-68-33-37 
E-mail: dl.serbie@unesco-delegations.org

 


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
 

Фотографски приказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

Брошура "Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде"


  АКТУЕЛНОСТИ
 
Учешће на 5. виртуелној међународној конференцији о образовању за глобално грађанство

Стална представница Републике Србије при Унеску, амбасадор Тамара Растовац Сиамашвили учествовала је на завршном панелу у оквиру 5. виртуелне међународне конференције о образовању за глобално грађанство, која је одржана од 03. до 05. новембра 2020.г, у организацији Министарстава просвете и спољних послова Републике Кореје и Азијско-пацифичког центра за образовање за међународно разумевање, у сарадњи са Унеском. Њено учешће је било испред Групе пријатеља за солидарност и инклузију са образовањем за глобално грађанство, чији је Република Србија члан. Амбасадор Тамара Растовац Сиамашвили говорила је овом приликом о перспективама образовања за глобално грађанство, посебно у контексту актуелне пандемије Ковида -19, као и могућностима постизања што бољих резултата у пракси, а осврнула се и на достигнућа поменуте Групе пријатеља и Републике Србије на том плану. 

 


Учешће Сталне делегације Републике Србије на неформалном виртуелном састанку чланица Извршног савета Унеска

На иницијативу председавајућег Извршног савета Унеска, 4. новембра одржан је неформални виртуелни састанак чланова Извршног савета. На састанку се разговарало о даљим корацима у вези са одржавањем 210. заседања Извршног савета, које је иницијално било планирано у термину 4 - 18. новембра. На састанку је, испред Републике Србије, иступала амбасадор Тамара Растовац Сиамашвили.


Учешће на заседању Генералне скупштине држава уговорница Конвенцијe о очувању нематеријалног културног наслеђа

Представници Сталне делегације Републике Србије при Унеску учествовали су на 8. заседању Генералне скупштине држава уговорница Конвенцијe о очувању нематеријалног културног наслеђа, које је одржано у седишту Унеска у Паризу, од 08. до 10. септембра 2020. г. Заседање је било посвећено разматрању низа важних питања из домена ове Конвенције, укључујући усвајање Декларације о подршци Либану. Република Србија овој Конвенцији придаје велики значај и до сада је на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства уписала три елемента (славу, коло и певање уз гусле).

Oпширније...Све вести

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова