Content Management Powered by CuteNews
Стална делегација Републике Србије при Унеску - Париз
| |     Français | English  
Насловна

 
Адреса
1, Rue Miollis  
75015 PARIS
Француска
Телефон: +331 / 45-68-33-37 
E-mail: dl.serbie@unesco-delegations.org

 


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
 

Фотографски приказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

Брошура "Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде"


  АКТУЕЛНОСТИ
 
Учешће Републике Србије у обележавању Међународног дана матерњег језика у Унеску

Република Србија је и ове године учествовала у обележавању у Унеску Међународног дана матерњег језика (21. фебруара), у организацији Сталне делегације Бангладеша при овој Организацији. Тим поводом је на посебној, у те сврхе направљеној интернет страници (www.eventsbangladeshinparis.fr) постављена изложба језика и представљен унапред снимљени културни програм. Република Србија је била представљена на изложби језика са два банера који су приказивали ћирилично писмо и песму „Риба и дјевојка“. Учествовали смо и у културном програму са видео материјалима који су приказивали извођење неколико песама на српском језику и кола од стране ансамбла „Коло“, као и песме „Ми смо деца неба“ од стране дечијег хора „Лира“ из основне школе „Мића Станојловић“ из Коцељеве. Представљени материјали припремљени су од стране надлежних ресорних министарства културе и нформисања и просвете, науке и технолошког развоја.

Oпширније...
Митрополит загребачко-љубљански Порфирије изабран за Патријарха српског

Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве на свом заседању 18. фебруара 2021. године у Спомен храму Светог Саве у Београду изабрао је Његово Високопреосвештенство Митрополита загребачко-љубљанског др Порфирија за Патријарха српског.

Одмах после избора служено је благодарење и произнесено многолетствије Архиепископу пећком, Митрополиту београдско-карловачком и Патријарху српском господину Порфирију. Звона на храму Светог Саве на Врачару огласила су се неколико минута пре 16 часова означавајући да је изабран 46. Патријарх српски.

Новоизабрани Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски господин Порфирије (Перић) рођен је 22. јула 1961. године у Бечеју од оца Радивоја и мајке Радојке. На крштењу је добио име Првослав. Основну школу је завршио у Чуругу, а Змај-Јовину гимназију у Новом Саду. Замонашен је по чину мале схиме од свог духовног оца, тада јеромонаха др Иринеја (Буловића), у манастиру Високи Дечани, на Томину недељу 1985. године.

 

Oпширније...
Дан државности Републике Србије

Све вести

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова