Content Management Powered by CuteNews
Стална делегација Републике Србије при Унеску - Париз
| |     Français | English  
Насловна

 
Адреса
1, Rue Miollis  
75015 PARIS
Француска
Телефон: +331 / 45-68-33-37 
E-mail: dl.serbie@unesco-delegations.org

 


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
 

Фотографски приказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

  АКТУЕЛНОСТИ
 
Учешће Сталне делегације Републике Србије при Унеску у пленарној дебати 209. заседања Извршног савета Унеска

Стална делегација Републике Србије при Унеску учествовала је у пленарној дебати 209. заседања Извршног савета Унеска која је одржана 02. и 03. јула 2020. г. У име Републике Србије, иступала је стална представница при Унеску, амбасадор Тамара Растовац Сиамашвили.
Она се у иступању, уз истицање посвећености Србије мултилатерализму и међународној сарадњи, као и мандату и вредностима Унеска, осврнула на улогу Унеска у данашњем свету, посебно у контексту кризе изазване пандемијом Ковида – 19. Говорила је и о другим конкретним питањима на агенди Унеска, укључујући стратешку трансформацију Организације, област образовања, ангажман Унеска у контексту његовог Глобалног приоритета Африка и др.      


Учешће Сталне делегације Републике Србије на специјалном заседању Извршног савета Унеска

Стална делегација Републике Србије при Унеску учествовала је, 08. и 09. јуна 2020. године, на специјалном заседању Извршног савета Унеска које је по први пут одржано у виртуелном формату. Заседање је било посвећено активностима Унеска у контексту пандемије Ковида -19 и разматрању метода рада Извршног савета у тим условима.  


Стална делегација Србије при Унеску се прикључила Групи пријатеља солидарности и инклузије са Образовањем за глобално грађанство

У Унеску је, на нивоу сталних делегација, а на иницијативу Р. Кореје, формирана Група пријатеља солидарности и инклузије са Образовањем за глобално грађанство - Ковид-19 и даље, чији је циљ да разматра и размењује најефикасније одговоре на изазове које је креирала пандемија Ковида-19,  пре свега у погледу стигматизације и дискриминације.
Стална делегација Р. Србије при Унеску једна је од 11 делегација које су се прикључиле Групи пријатеља. 

Све вести

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова